tisdag 26 januari 2010

Grabbkram

Calle står i dörröppningen, fortfarande med skorna på. Han håller blicken fäst vid fäktsalens ena hörn, som fastfrusen medan man kan ana en liten glimt i ögat. För en millisekund flyger tanken genom huvudet att det är något annat än hälsa på Ivan som han tänker på. Strax där efter böjer han sig ner, tar resolut av sig skorna och går in med bestämda kliv. Jag har sett honom gå in många gånger, men nu är det något som är annorlunda.

Han styr stegen mot de hörnet där styrkeredskapen här. Hörnet där Atle tränar för stunden. Han tittar på sin kompis som håller på att göra hängande dips och uppmärksammar sedan sin närvaro med att fälla en kommentar om "Det var ett tag sen.." och skina upp i ett leende. Atle vänder sig om, skiner upp han också. Händerna möts i en skakning, och övergår till en grabbkram av den sorten som sågs i Grease en gång i tiden.

Jag står och ler lite för mig själv åt mötet mellan killarna som tidigare tränade tillsammans dagligen, men som inte verkar ha varit så bra på att hålla kontakten under Atles uppehåll. Deras sätt att hälsa var så grabbigt hjärtligt, likså deras sätt att prata. Båda log med hela ansiktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar